top of page
chuttersnap-kyCNGGKCvyw-unsplash.jpg

Analyseren van het intermodaal transport netwerk naar de regio Twente

door Laurens Kok

Voor de master Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente ben ik sinds februari 2023 bij BBI bezig met mijn afstudeeropdracht. Samen met BBI focus ik mij op het in kaart brengen van de intermodale transport mogelijkheden, in combinatie met de verschillende services die Bolk levert. Denk aan container transport, logistiek en warehousing.

 

Duurzame mogelijkheden

Om midden in de energietransitie bij te blijven en vooruit te denken, is het belangrijk om het transportnetwerk goed in kaart te brengen. We kijken daarom vanuit een hoger strategisch leven naar duurzame kansen en optimalisaties in het intermodaal transport. Er worden verschillende analyses uitgevoerd, onder andere op kosten, CO2 uitstoot en tijd.

 

Doel van de opdracht

Het doel van de opdracht is een generiek model maken dat in meerdere, verschillende situaties gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om het geografische concurrentievermogen van inland container terminals in kaart te brengen of impactanalyses uit te voeren in geval van laag water in de binnenvaart. De opdracht duurt ongeveer een half jaar en is onderdeel van de afronding van de master technische bedrijfskunde aan de universiteit van Twente.

Benieuwd naar de tool die Laurens met BBI heeft ontwikkeld? 

ook een Oplossing nodig voor een logistieke uitdaging? 

bottom of page