top of page
Gam Bakker Warehouse.jpg

Verbeteren van de interne logistiek bij Gam Bakker

door Sander beeldman

Aan het einde van mijn master WO Technische Bedrijfskunde, mocht ik het laatste half jaar mijn scriptie schrijven bij BBI. In contact komen en afspraken maken met Hein en Niek ging erg gemakkelijk, waarna ik in februari 2022 ben gestart. Namens BBI heb ik de mogelijkheden onderzocht om de interne logistiek bij Gam Bakker te verbeteren. Aangezien de opdracht bij een derde partij werd uitgevoerd, was er vanuit de universiteit angst voor te ‘losse’ begeleiding. Dit is tijdens de opdracht niet uitgekomen, omdat de samenwerking tussen BBI en Gam Bakker zeer soepel liep. 

Verbeteren van in- en uitslag proces 

Na een paar weken werd duidelijk dat het in- en uitslag proces verbeterd kon worden omdat er geen duidelijke werkbeschrijving was. Dit leidde tot veel dubbel werk en moeilijkheden bij een relatief lage bezetting. De maanden erna heb ik met behulp van data en een beetje literatuur mogelijke oplossingen in kaart gebracht. Samen met de begeleiders vanuit beide bedrijven is er een keuze gemaakt welke oplossing het beste bij de praktijk zou aansluiten. Door de wegzet en pick-strategie op elkaar af te stemmen, kunnen de meeste problemen opgelost worden. Hiervoor was het nodig om zowel aan de voorkant als aan de achterkant meer informatie inzichtelijk te krijgen en dit is gelukt dankzij de medewerking van alle partijen. 

Theorie en praktijk 

Dankzij deze opdracht heb ik meer inzicht gekregen in het verschil tussen de theorie en de praktijk. De uitkomst van mijn onderzoek wordt geïmplementeerd bij Gam Bakker, wat de opdracht nog leuker heeft gemaakt!  

ook een Oplossing nodig voor een logistieke uitdaging? 

bottom of page