top of page
conny-schneider-xuTJZ7uD7PI-unsplash.jpg

DynaPlex-project: Implementatie van AI in het planningsproces

Door Jasper Kessels

Ik ben sinds augustus 2023 begonnen met het schrijven van mijn afstudeerthesis bij BBI voor de master Technische Bedrijfskunde van de Universiteit van Twente. Mijn onderzoek is gefocust op de implementatie van een Artificial Intelligence (AI) model in het planningsproces van Gam Bakker. Op de lange termijn wil BBI op deze manier planners ondersteunen en ontlasten in hun werkzaamheden.


Ontwikkeling Artificial Intelligence

De ontwikkelingen binnen het onderzoeksveld van AI gaan snel en toenemende delen van de maatschappij maken gebruik van deze vooruitgang. Zo zijn de eerste voorbeelden al te vinden in de gezondheidszorg, zoals de analyse van röntgenbeelden. Bolk Transport B.V., moederbedrijf van BBI, heeft samen met een groep logistieke dienstverleners aangeklopt bij de UT. Project DynaPlex werd opgezet, om een brug te slaan tussen de theorie en de praktijk. Het concrete doel van DynaPlex is om technieken gebaseerd op AI toe te passen en te ontwikkelen voor de logistieke sector.


Doel van de opdracht

Gam Bakker, een logistieke dienstverlener, is verantwoordelijk voor het transport en de opslag van de goederen van een bedrijf in de agrarische sector. Mijn opdracht zal zich focussen op de transportketen van Gam Bakker voor deze klant. Onderdeel daarvan is het implementeren van een dynamisch deep reinforcement learning model. Dit doen we om optimale transportbewegingen te identificeren op operationeel niveau in de dagelijkse aansturing. Aan de hand van deze opdracht wil BBI meer kennis te vergaren over de DynaPlex toolbox en praktijkervaring opdoen met AI-technieken.

Benieuwd naar de ontwikkeling van DynaPlex toolbox? Klik op onderstaande button!

ook een Oplossing nodig voor een logistieke uitdaging? 

bottom of page